Keltų kelionės bagažo kontrolinis sąrašas

Paskutinį kartą atnaujinta


Norite sužinoti, ką susipakuoti prieš lipant į keltą? Čia yra FerryScan kontrolinis sąrašas. Prieš išvykdami keltu, turite atsinešti keletą svarbių dalykų. Paaiškinsime, ką atsiminti:

1) Atsineškite pasą arba galiojantį kelionės dokumentą, pvz., vairuotojo pažymėjimą arba pilietybės tapatybės dokumentą. Įsitikinkite, kad turite tinkamą vizą (gali tekti vykti į ambasadą).

COVID-19 vis dar sukelia daug apribojimų. Įsitikinkite, kad turite paruoštus testus ar dokumentus, kad galėtumėte sklandžiai patekti.

2) Į kelionę pasiimkite atitinkamą valiutą. Jūsų operatorius nurodys, kokie mokėjimai priimami, tačiau paprastai priimamos „Visa“, „Mastercard“ ir išvykstančios bei atvykstančios šalies valiuta. Kartais laive netgi galite išsikeisti valiutą, tačiau tai gali būti ne pats geriausias valiutos keitimo kursas.


  • Rekomenduojame 50 € vienam keleiviui, kad galėtumėte suvalgyti viską, ką galite valgyti, švediško stalo patiekalus, nusipirkti alkoholio ar cigarečių be muito, jei taip pasimėgausite, ir nusipirkti bet kokių prekių, kurias pamiršote laivo parduotuvėje. Anksčiau buvau pamiršęs butelių atidarytuvus ir dantų pastą, tačiau jūsų patogumui jie dažnai turi daug daugiau. Žinokite, kad šie daiktai kelte yra brangesni, todėl jei galėsite nusipirkti iš anksto, sutaupysite pinigų

3) Jei važiuojate automobiliu, atsineškite transporto priemonės registracijos liudijimą ir vairuotojo pažymėjimą bei nepamirškite tarptautinio vairuotojo leidimo, jei tolimesnėje kelionėje sutiktumėte policiją. Kai kurios šalys gali reikalauti muitinės užstato, kuris gali būti gana didelis, todėl nepamirškite patikrinti šalies, į kurią įvažiuojate, pasienio procedūrų. Taip pat įsitikinkite, kad jums teisėtai leidžiama vairuoti paskirties šalyje!

4) Nepamirškite, kad jums reikės miegoti! Tikėtina, kad atvykę turėsite labai ilgą dieną, kad pamatytumėte įžymybes, todėl įsitikinkite, kad esate pasiruošę miegoti. Rekomenduočiau ausų kištukus bet kokiems per daug susijaudinusiems girtiems kaimynams ir akių kaukę, jei turite kabiną su langu. Jei reikalai pablogės, mandagiai paklauskite savo kaimyno, ar jis gali surengti vakarėlį kur nors kitur arba įtraukti laivo darbuotojus.


Padaryti sąrašą!

Mūsų sąraše yra:

Dantų pasta Pasas
Dantų šepetėlis Paso ir vizos kopijos, jei pametėte pasą
Šampūnas Vairuotojo pažymėjimas su IDP (tarptautiniu vairuotojo leidimu), jei reikia
Plaukų kondicionierius Debeto kortelė (paskambinus į banką prieš kelionę į užsienį)
Plaukų džiovintuvas Grynieji pinigai – eurai arba vietinė valiuta
Muilas arba kūno prausiklis Drabužiai
Ausų kamštukai Vanduo (arba pinigai už vandenį)
Akių kaukė Maistas (arba pinigai maistui)
Pramogos – knygos, iPad, nešiojamas kompiuteris, muzika arba internetinės transliacijos Išspausdinti bilietai + informacija apie tolesnę kelionę, kad būtų lengviau kirsti sieną

Išsaugokite kelto tiekėjo kontaktinį numerį, atspausdintą ant bilieto arba FerryScan telefone/piniginėje, jei turite paskutinės minutės klausimų!

Tikimės, kad tai padės prisiminti svarbius dalykus, kuriuos galbūt būtumėte pamiršę. Būtinai grįžkite į šį puslapį, kad įsitikintumėte, jog nepamiršote pagrindinių dalykų ir praneškite mums, jei ką nors pamiršome adresu [email protected].

Ačiū ir gero plaukiojimo!

Sklandžiam svetainės veikimui, jūsų naršymo patirties gerinimui bei rinkodarai naudojame slapukus. Spausdami sutinku ar toliau naršydami svetainėje, Jūs sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau informacijos