Keltai ir kruizai tarp Suomijos ir Estijos

Daugelis keltų kerta Baltijos jūrą tarp Suomijos ir Estijos, todėl tai yra vienas judriausių jūros ruožų pasaulyje. Pagrindinis maršrutas, jungiantis Helsinkį su Talinu, yra vienas didžiausių Baltijos jūroje ir tikrai didžiausias tarp šių dviejų šalių. Taip pat galima kirsti Taliną ir Mariehamną (Alandų salos). Šiuo metu tarp Suomijos ir Estijos plaukia trys keltų operatoriai, kurių kiekvienas keleiviui siūlo kažką kitokio.

Pagrindiniai keltų maršrutai tarp Suomijos (viršuje) ir Estijos (žemiau). Ši Baltijos jūros sritis yra viena judriausių pasaulyje, abi sostines jungia daug keleivinių keltų.
Pagrindiniai keltų maršrutai tarp Suomijos (viršuje) ir Estijos (žemiau). Ši Baltijos jūros sritis yra viena judriausių pasaulyje, abi sostines jungia daug keleivinių keltų.

Faktai + skaičiai

Aktyvūs keltų maršrutai 2 (žr. toliau)
Pagrindiniai keltų operatoriai 3 – Viking Line, Tallink-Silja, Eckerö Line (žr. toliau)
Kirtimai per dieną 20+

Keltų maršrutai

Pats populiariausias maršrutas iš Suomijos į Estiją jungia sostines Helsinkį ir Taliną. Paprastai praktiškiau yra keliauti keltu nei skristi tarp Suomijos ir Estijos, o pasirinkti yra daug.

Maršrutas Pastaba
Mariehamnas ir Långnäs į Taliną Talinas yra sujungtas su Alandų salomis Suomijoje keltais į Stokholmą. Keltai į Stokholmą sustoja Alandų salose, prieš išvykdami į Stokholmą. Jei keltas sustos dieną, jis bus Mariehamne, kitu atveju Långnäs naudojamas vakare. Šiuos keltus retai kursuoja Tallink-Silja ir Viking Line, priklausomai nuo sezono.
Helsinkis – Talinas Populiariausias keltų maršrutas Baltijos jūroje, vasarą kursuojantis beveik kas valandą. Valdo Viking Line, Tallink-Silja ir Eckerö Line.
Helsinkis (Vuosaari) – Talinas (Muuga) – tik kroviniai Keliaujant automobiliu galima keliauti iš atskirų tik krovinių uostų Helsinkyje ir Taline, todėl vairuotojai gali aplenkti miestų centrus. Šiuos tik krovininius keltus aptarnauja Tallink-Silja ir Eckerö Line (prekiaujama kaip Finbo Cargo).
Hanko į PaldiskįNutraukta Anksčiau ją eksploatavo DFDS Seaways krovinių eismui, tačiau nutraukta nuo 2022 m.
Iš didžiausio keleivinio uosto atsiveria vaizdas į Talino centrą.
Iš didžiausio keleivinio uosto atsiveria vaizdas į Talino centrą.

Keltų operatoriai

Keltų operatorių skirtumai tarp Suomijos ir Estijos yra gana dideli. Ten yra kažkas kiekvienam. Pėsčiųjų keleiviams tiks Eckerö Line, Viking Line ir Tallink Silja su dideliais moderniais laivais. Mūsų patirtis rodo, kad „Eckerö Line“ paprastai siūlo pigiausias bilietų kainas dieną arba dieną prieš, nors pasiūlymų galite rasti iš bet kurio operatoriaus. Jei dažnai keliaujate tarp Suomijos ir Estijos, galite tapti kiekvieno operatoriaus lojalumo klubo nariu ir dažnai gauti juokingai pigius bilietus (pvz., 1 euras atgal).

Krovinių vairuotojams ir keliaujantiems su transporto priemonėmis pirmenybė gali būti teikiama DFDS sankryžai tarp Hanko ir Paldiskio, nes tai gana maži miestai, kur mažiau spūsčių ir turistų srauto. Taip pat iš Helsinkio Vuosaari Tallink-Silja ir Eckerö Line (Finbo Cargo) siūlo krovininį keltą į Talino Muugos uostą. Šie uostai yra už miesto centro ir yra lengviau pasiekiami nei centriniai uostai.


Kiti Baltijos keltų maršrutai


Keltų bilietų paieška

Šiame puslapyje minimus maršrutus galima užsisakyti tiesiogiai su FerryScan! Mes padėsime jums kiekviename užsakymo proceso etape.

Ieškokite kelionių čia
Kelto skenavimo logotipas
Sklandžiam svetainės veikimui, jūsų naršymo patirties gerinimui bei rinkodarai naudojame slapukus. Spausdami sutinku ar toliau naršydami svetainėje, Jūs sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau informacijos