Keltai ir kruizai tarp Suomijos ir Švedijos

Iš Suomijos į Švediją yra daug keltų variantų. Šios dvi šalys yra gerai sujungtos Baltijos jūroje. Eismas paprastai vyksta iš Helsinkio ir Turku link Stokholmo, keltai trumpam sustoja Alandų saloje, Suomijos autonominėje salyno provincijoje. Taip pat yra jungtis per Botnijos įlanką, jungiančią Vaasą Suomijoje su Umeo Švedijoje. Šiuos maršrutus vykdo „Viking Line“, „Tallink-Silja“, „Eckerölinjen“, „Wasaline“ ir „Finnlines“. Keltai šiuo maršrutu, kaip ir didžiojoje Baltijos jūros dalyje, iš tikrųjų yra labiau panašūs į kruizinius laivus.

Pagrindiniai keltų maršrutai tarp Suomijos dešinėje ir Švedijos kairėje. Šis Baltijos jūros regionas dažnai keliauja.
Pagrindiniai keltų maršrutai tarp Suomijos dešinėje ir Švedijos kairėje. Šis Baltijos jūros regionas dažnai keliauja.

Faktai + skaičiai

Aktyvūs keltų maršrutai 7+ (žr. toliau)
Pagrindiniai keltų operatoriai 5 – Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline, Finnlines, Stena Line (žr. toliau)
Kirtimai per dieną 15+

Keltų maršrutai

Maršrutas Pastaba
Helsinkis – Stokholmas per Alandų salas Tarp Helsinkio ir Stokholmo kasdien kursuoja du keltai, kuriuos valdo Tallink-Silja ir Viking Line. Kiekvienas sustoja Alanduose kelioms minutėms vidury nakties, o kiekvienas išvyksta iš Helsinkio vakare, o kitą rytą atvyksta į Stokholmą.
Iš Turku į Stokholmą per Alandų salas Keli kasdieniniai keltai jungia Turku ir Stokholmą per Alandų salas. Šį maršrutą aptarnauja „Viking Line“ ir „Tallink-Silja“, o iš Naantali (labai netoli Turku) – „Finnlines“.
Hanko į Stokholmą (Nynäshamn) Nuo 2022 m. Stena Line pradėjo maršrutą iš Hanko, Suomijos į Stokholmą (Nynäsham). Šiuo metu šis maršrutas skirtas tik keleiviams, keliaujantiems su transporto priemonėmis. Hanko yra 130 km nuo Helsinkio, o Nynäshamnas yra didžiosios Stokholmo srities dalis (apie 60 km į pietus nuo centro).
Vaasa į Umeå Į šiaurę nutolusią pasaulyje keltų paslaugą teikia Wasaline, jungianti Vaasą Suomijoje su Umeo Švedijoje per Botnijos įlanką.
Eckerö į/iš Grisslehamno Valdo Eckerölinjen, vienintelis maršrutas
Långnäs/Mariehamn į/iš Stokholmo Didesni ir dažnesni Alandų keltų operatoriai prisišvartuoja Långnäs ir Mariehamn uostuose. Iš šių uostų galite plaukti keltais į daugelį netoli Stokholmo esančių vietų, įskaitant: Kapellskär, Stadsgården ir Värtahamnen.
Keltai į/iš Švedijos ir žemyninės Suomijos išvyksta iš Mariehamno, Eckerö ir Långnäs uostų. Atkreipkite dėmesį, kad Alandų vidaus keltai nerodomi.
Keltai į/iš Švedijos ir žemyninės Suomijos išvyksta iš Mariehamno, Eckerö ir Långnäs uostų. Atkreipkite dėmesį, kad Alandų vidaus keltai nerodomi.
Išvyksta iš Stokholmo keltu.
Išvyksta iš Stokholmo keltu.

Keltų operatoriai

Tarp Suomijos ir Švedijos rasite didesnių keltų operatorių su dideliais laivais. Tarp Helsinkio ir Stokholmo, taip pat Turku ir Stokholmo kursuojantys laivai yra vieni didžiausių keleivinių laivų Baltijos jūroje. Viking Line ir Tallink Silja yra šios erdvės lyderiai, tačiau kiti operatoriai – Wasaline, Eckerölinjen ir Finnlines – taip pat turi savo privalumų.


Kiti Baltijos keltų maršrutai


Keltų bilietų paieška

Šiame puslapyje minimus maršrutus galima užsisakyti tiesiogiai su FerryScan! Mes padėsime jums kiekviename užsakymo proceso etape.

Ieškokite kelionių čia
Kelto skenavimo logotipas
Sklandžiam svetainės veikimui, jūsų naršymo patirties gerinimui bei rinkodarai naudojame slapukus. Spausdami sutinku ar toliau naršydami svetainėje, Jūs sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau informacijos