Keltai ir kruizai tarp Latvijos ir Švedijos

Nepaisant turtingos jūrinės istorijos, Latviją ir Švediją jungia tik vienas keltas. Iš Ventspilio Latvijoje 2-3 kartus per dieną kursuoja keltas į Nynäshamną Švedijoje. Ventspilis yra maždaug 170 km (100 mylių) į vakarus nuo Latvijos sostinės Rygos. Švedijoje Nynäshamnas yra tiesiai į pietus nuo Stokholmo, apie 50 km. Keltas kursuoja 2-3 kartus per dieną, visada galimas išvykimas nakčiai. Jei tarp Latvijos ir Švedijos keliaujate automobiliu ar pėsčiomis, šis keltas greičiausiai yra vienintelė galimybė.

Žemėlapis, kuriame rodomi dabartiniai keltai tarp Latvijos ir Švedijos
Žemėlapis, kuriame rodomi dabartiniai keltai tarp Latvijos ir Švedijos

Alternatyvūs keltų maršrutai

Nuo 2024 m. vienintelės galimybės iš Latvijos į Švediją nuvykti automobiliu būtų keliauti per Klaipėdą, Lietuvą į Karlshamną, Švediją arba važiuoti į Taliną arba Paldiskį (Estija) ir iš ten keliauti į Stokholmą. Keltai tarp Latvijos sostinės Rygos ir Stokholmo jau keldavosi anksčiau, tačiau šiuo metu jų nėra.

Faktai + skaičiai

Aktyvūs keltų maršrutai 1 (žr. žemiau)
Pagrindiniai keltų operatoriai Stena linija
Kirtimai per dieną 1-2 kirtimai per dieną kiekviena kryptimi

Keltų maršrutai

Maršrutas Pastaba
Ventspilis į Nynäshamn (netoli Stokholmo) Vienintelis dabartinis keltų maršrutas tarp Latvijos ir Švedijos. Vykdo Stena Line su 2-3 išvykimais per dieną kiekviena kryptimi, priklausomai nuo sezono. Nynäshamn yra maždaug 50 km į pietus nuo Stokholmo.

Keltų operatoriai

Stena Line yra vienintelis keltų iš Latvijos operatorius. „Stena Line“ yra didelė keltų bendrovė, turinti didžiulę laivų ir laivų naudojimo įvairovę. Neturėsite tiek daug veiklos laive, kaip keltų operatoriai iš Suomijos ir Estijos, tačiau jis vis tiek bus tinkamas.


Kiti Baltijos keltų maršrutai


Keltų bilietų paieška

Šiame puslapyje minimus maršrutus galima užsisakyti tiesiogiai su FerryScan! Mes padėsime jums kiekviename užsakymo proceso etape.

Ieškokite kelionių čia
Kelto skenavimo logotipas
Sklandžiam svetainės veikimui, jūsų naršymo patirties gerinimui bei rinkodarai naudojame slapukus. Spausdami sutinku ar toliau naršydami svetainėje, Jūs sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau informacijos